Ontdek de wereld van Bébé Confort

Hallo Baby!

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Voeding
  Voeding  
 • Verzorging
  Verzorging  
 • Spelen
  Spelen  
 • Accessoires
  Accessoires  

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Bébé Confort je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Bébé Confort producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier

Toon vragen en antwoorden voor

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welkom bij de Frequently Asked Questions! Snel een deskundig antwoord op je vraag? Check dan deze lijst voor antwoorden, advies en tips. Vind je het antwoord hier niet, neem dan contact op met onze Consumentencontact helpdesk.

Toon vragen en antwoorden voor

Resultaten voor Autostoeltjes

 • Mijn autozitje is kapot. Wat nu?

  Antwoord

  Net als de verkoop van ons product hebben we de service en garantie van onze producten toevertrouwd aan een aantal officiële dealers/babyspeciaalzaken (raadpleeg onze website). Je babyspeciaalzaak is immers degene die je het product verkocht heeft. Daarom is het zijn plicht ook je klachten in behandeling te nemen en voor een correcte afwikkeling hiervan te zorgen.

 • Passen de Bébé Confort autozitjes in iedere auto?

  Antwoord

  Onze kinderautozitjes zijn als universele autozitjes ontwikkeld. Dat betekent dat ze in vrijwel alle auto’s zouden moeten passen. Volgens de ECE R44/03- en ECE R44/04-norm zijn autozitjes universeel als er maximaal een bepaalde lengte gordelband voor de installatie nodig is. De automobielindustrie is hiervan op de hoogte. Autofabrikanten bouwen de gordels in hun auto’s soms zodanig in dat de gordel net niet lang genoeg is voor een correcte installatie. Indien in de gebruiksaanwijzing van jouw auto staat dat de autogordels geschikt zijn voor het gebruik van universele autozitjes dan zou dit geen probleem moeten zijn. Toch adviseren wij je het autozitje eerst te passen alvorens tot aankoop over te gaan. Je babyspeciaalzaak kan je hierbij helpen.

 • Passen er 3 autostoeltjes op de achterbank van mijn auto?

  Antwoord

  Dit is afhankelijk van het type auto. In sommige auto's passen er 3 autostoeltjes op de achterbank.
  We raden je aan om met je auto bij jouw autodealer langs te gaan om dit te controleren.

 • Kan ik een autostoeltje ook op de passagiersstoel voorin plaatsen?

  Antwoord

  Baby- en kinderautostoeltjes kunnen op de passagiersstoel in de auto geplaatst worden. De achterbank van de auto heeft echter de voorkeur. Een babyautostoeltje voor 0-13 maanden mag alleen op de passagiersstoel voorin gebruikt worden als er geen frontale airbag zit of als je zeker weet dat deze uitgeschakeld is. Bij autostoeltjes voor oudere kinderen (9 maanden tot 12 jaar) raden we aan de stoel zo ver mogelijk naar achteren te zetten als er een airbag zit.

 • Hoe kan ik de bekleding wassen?

  Antwoord

  De bekleding kan op de hand gewassen worden volgens de instructies op het waslabel. In de instructiehandleiding vind je gedetailleerde instructies voor het verwijderen van de bekleding.

 • Is het veilig om tweedehands autozitjes te gebruiken?

  Antwoord

  Wij raden af om een gebruikt autozitje te kopen. Van een tweedehands autozitje is vaak de geschiedenis niet bekend. Met andere woorden, je weet niet zeker hoe het gebruikt is. Van autozitjes die betrokken zijn geweest bij een ongeval kan niet gegarandeerd worden dat ze nog veilig zijn. Het autozitje kan ook op een andere manier beschadigd zijn of niet compleet zijn.

 • Waar vind ik de ECE R44/03 of ECE R44/04-markering?

  Antwoord

  Alle nieuwe autozitjes van Bébé Confort voldoen aan de meest recente ECE R44/04-norm. Aan de achter- of onderzijde van je Bébé Confort-product zit een wit met oranje sticker. Op het oranje deel staat de code ECE R44/04. De laatste 2 cijfers geven de versie aan. Op oudere modellen staat dit bij het 'approval number' (goedkeuringsnummer) onder de kleine cirkel op de sticker. Dat goedkeuringsnummer begint met 03 of 04. Dit staat voor respectievelijk ECE R44/03 en ECE R44/04.

 • Waar vind ik de prijzen?

  Antwoord

  Onze prijzen zijn adviesprijzen en deze vind je alleen bij de babyspeciaalzaak.

 • Wat zijn de regels voor het gebruik van een autozitje in een vliegtuig?

  Antwoord

  Er zijn geen internationale regels voor het gebruik van een autozitje in een vliegtuig. Indien de baby 0 tot 13 maanden oud is, kan een autozitje reizen per vliegtuig eenvoudiger en veiliger maken. De Bébé Confort Creatis.fix is wettelijk goedgekeurd voor gebruik in vliegtuigen, in overeenstemming met de richtlijnen van de Duitse keuringsinstantie TüV. Dit blijkt uit de TüV-goedkeuringssticker aan de zijkant van het product. De luchtvaartmaatschappij moet altijd op de hoogte worden gesteld als je een autozitje wilt gebruiken in een vliegtuig. Vraag je reisbureau of luchtvaartmaatschappij naar de regels en mogelijkheden bij het boeken van je tickets. De Bébé Confort Citi SPS of Bébé Confort Pebble moet achterwaarts gericht worden geïnstalleerd, net als in een auto, maar dan met de heupgordel van de vliegtuigstoel. De gordel moet door de blauwe gordelhaken worden gehaald en stevig worden bevestigd. Als je specifieke vragen hebt over de installatie, overleg dan met het cabinepersoneel, want ieder vliegtuig heeft een andere indeling.

 • Ik heb een ongeval gehad terwijl het kind in het autozitje zat. Kan ik het zitje nu nog gebruiken?

  Antwoord

  Wij adviseren je het zitje niet meer te gebruiken. Al bij botsingen vanaf 30 km/u kunnen onzichtbare beschadigingen optreden. In zo’n geval kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en het zitje vervangen. Vernietig in dat geval het oude zitje. Zo ben je er zeker van dat het niet gebruikt kan worden voor een ander kind. Laat, indien de auto nog te herstellen is, ook alle tijdens het ongeval gebruikte autogordels vervangen.

 • Waarom heb ik een autozitje nodig?

  Antwoord

  Het gebruik van een goedgekeurd zitje is wettelijk verplicht voor alle kinderen kleiner dan 1,35 meter. Deze vereiste geldt voor alle landen die tot de Europese Unie behoren. Autozitjes en zitverhogers met ECE R44/04-certificering voldoen aan de minimale vereisten van deze nieuwe wet.

 • Ik heb geen Isofix-verankeringspunten in mijn auto. Kan ik ze laten installeren?

  Antwoord

  Meestal is dit niet mogelijk, de Isofix-ankers worden bijna altijd tijdens de productie in de fabriek geïnstalleerd en zijn bevestigd aan het chassis van de auto. Er zijn echter een aantal automerken die het IsoFix-systeem sinds een aantal jaar als 'optie' aanbieden. In deze auto's zijn de montagepunten voor de ankers al onderin de carrosserie van de auto geïntegreerd. Audi en Volvo bieden deze optie bijvoorbeeld. Raadpleeg je autodealer voor meer informatie.

 • Is Isofix veiliger dan installatie met een autogordel?

  Antwoord

  Een goed geïnstalleerd autozitje van Bébé Confort is het veiligste in zijn klasse. Door de Isofix-methode kan het autozitje niet onjuist geïnstalleerd worden, maar Isofix is niet veiliger dan wanneer het zitje op de traditionele methode wordt geïnstalleerd. Isofix voorkomt onjuiste installatie omdat een kleurindicator (rood of groen) wordt gebruikt om de correcte installatie van verschillende onderdelen aan te geven.

 • Wat is Isofix?

  Antwoord

  ISOFIX is een wereldwijd gestandaardiseerd bevestigingssysteem en is ontwikkeld in samenwerking met de auto-industrie. De naam ISOFIX komt van de afkorting ISO (International Standardisation Organisation) met de toevoeging 'FIX'. Vanaf 2006 zijn alle nieuwe auto's voorzien van ISOFIX bevestigingspunten. Lees hier meer.

 • Welke autozitjes van Bébé Confort worden geïnstalleerd met IsoFix?

  Antwoord

  Bébé Confort heeft verschillende autozitjes die met Isofix geïnstalleerd kunnen worden. Sommige worden geïnstalleerd in combinatie met een base: de Bébé Confort FamilyFix-base met de Bébé Confort Pebble en/of de CabrioFix (geschikt voor vanaf de geboorte tot 12 maanden), gevolgd door de base in combinatie met de Pearl voor kinderen van 9 maanden tot 3½ jaar oud. EasyFix-base: gecombineerd met de Bébé Confort Pebble en/of CabrioFix (geschikt voor vanaf de geboorte tot 12 maanden). Een andere optie is de PrioriFix: dit autozitje is ontwikkeld voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden tot 3½ jaar oud.

 • Waarom is er een afsteunpoot voor de Bébé Confort nodig om IsoFix-producten te ondersteunen?

  Antwoord

  Deze afsteunpoot heeft verschillende functies. Hij voorkomt dat het autozitje gaat draaien (omklapt) in geval van een ongeval. Als de afsteunpoot niet wordt gebruikt, kan het autozitje bij een frontale botsing zo ver in de autostoel worden geduwd dat het kind naar voren geworpen wordt en zelfs de stoel voorin of het dashboard kan raken. De afsteunpoot is voorzien van een indicator waaraan u kunt zien of hij correct geïnstalleerd is. Alle Isofix-producten van Bébé Confort hebben indicators, zodat je meteen kunt zien of het autozitje correct geïnstalleerd is. De indicators zitten op de stalen Isofix-ankerpunten en de afsteunpoot: het lampje gaat groen branden als de afsteunpoot goed is geplaatst. De Isofix-producten van Bébé Confort behoren tot de allerbeste en veiligste autozitjes op de markt. De veiligheid van uw kind is gegarandeerd met onze Isofix-producten.

 • Zijn er adapters waarmee ik mijn babyautozitje op een kinder- en/of wandelwagen kan installeren?

  Antwoord

  Voor sommige Bébé Confort autozitjes zijn aparte adapters verkrijgbaar zodat deze op een kinder- en/of wandelwagen kunnen worden geïnstalleerd. We raden je aan met het autozitje en de kinderwagen naar jouw babyspeciaalzaak te gaan om te vragen of er adapters verkrijgbaar zijn.

 • Hoe lang achter elkaar kan ik de Bébé Confort gebruiken?

  Antwoord

  Daarover bestaan veel misverstanden. Uit bezorgdheid over baby’s wordt er, in het kort, gewoonlijk geadviseerd om een babyautozitje zoals een Bébé Confort CreatisFix, Bébé Confort StreetyFix niet te lang aan een stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat zetten wij, als fabrikant van het allereerste autozitje voor baby’s in Europa, de Bébé Confort, dan ook al vele jaren in onze gebruiksaanwijzingen. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het zitje, maar geef hem of haar de kans zich te ontwikkelen. Dat geldt overigens ook voor buikdragers en alle andere producten waarin een baby in een zelfde houding zit, hangt of ligt. Indien je echter een keertje een langere autorit of vakantiereis moet maken, dan is dat geen enkel probleem. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.

 • Wanneer is het tijd om het Bébé Confort babyautozitje van mijn kind te vervangen door het opvolgende autozitje?

  Antwoord

  Wij adviseren je je kindje zo lang mogelijk in het eerste autozitje (groep 0 of 0+, 0-13 maanden), dus achterstevoren, te blijven vervoeren omdat dit het veiligst is en bovendien meestal het meest comfortabel. We raden je aan het baby-autozitje te blijven gebruiken zolang het achterhoofd van je kindje volledig wordt ondersteund door de plastic kuip. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met de lengte van de beentjes van je kind. Het is zeer onverstandig om een kind te vroeg in een groter, voorwaarts gericht, autozitje te plaatsen.

 • Waarom moeten baby's in achterwaarts gerichte positie reizen?

  Antwoord

  Het hoofd van een baby is groot en zwaar in verhouding tot de rest van het lichaam. Bovendien zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby voorwaarts gericht wordt vervoerd, zal zijn of haar hoofd naar voren worden geworpen in geval van een frontale botsing. Dit kan ernstig nekletsel veroorzaken en zelfs fataal zijn. Door de baby achterwaarts gericht te plaatsen, worden de krachten die tijdens een botsing worden uitgeoefend, over de hele rug van de baby verdeeld.

 • Ik kan de autogordel nog steeds uittrekken, dus het autozitje kan verplaatst worden. Is dit veilig?

  Antwoord

  In geval van plotseling stoppen of een ongeval zal de autogordel automatisch blokkeren, waardoor het kinderautozitje niet zal kunnen verplaatsen. De Bébé Confort Axiss is voorzien van een gordelspanner waarmee de autogordel steviger kan worden aangetrokken, zodat het zitje beter vast zit.

 • Is het mogelijk om mijn autozitje (groep 1) op het frame van mijn wandelwagen te bevestigen?

  Antwoord

  Dit is niet mogelijk met onze huidige producten. Onze producten worden ontwikkeld met veel aandacht voor veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Voor de combinatie waarnaar je vraagt, zouden we concessies moeten doen aan deze drie aspecten. We hebben voor nu besloten dat we daartoe niet bereid zijn.

 • Mijn kind klimt uit het gordelsysteem van het autozitje.

  Antwoord

  Voor alle autozitjes geldt hetzelfde principe: je kind kan geen extra ruimte creëren als er geen extra ruimte is. We hebben gemerkt dat sommige kinderen zelfs als er maar een heel klein beetje speling in het gordelsysteem zit, een hand tussen het gordelslot en hun buik kunnen steken en door deze naar hun hoofd te bewegen hun elleboog onder de gordels kunnen wringen. Hiervoor moeten ze echter een heel flexibele schouder hebben. Deze kinderen doen hun uiterste best om zichzelf uit hun autozitje los te maken. Het komt erop neer dat de veiligheid van kinderen in de auto en bewegingsvrijheid niet samengaan. Om een kind niet alleen veilig maar ook comfortabel te vervoeren, moet er een klein beetje speling in het gordelsysteem zitten. Uit ervaring hebben wij geleerd dat, als de gordel extreem strak getrokken wordt en het kind rustig in het autozitje zit, alle autozitjes hetzelfde zijn wat betreft 'uit het autozitje klimmen'. We zien een vergelijkbaar patroon bij kinderen van 1-4 jaar in autozitjes van verschillende types en merken. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind steeds in dezelfde positie houdt - zowel tijdens normale autoritjes als bij plotseling stoppen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten als het kind wordt vastgezet door de gordels aan te spannen. Als dit goed is gedaan, kunnen de gordels tijdens het gebruik niet losser worden (als dit wel gebeurt, moet je contact opnemen met onze serviceafdeling via de winkel waar je het product hebt gekocht).

 • De gordels hebben verschillende lengtes. Hoe kan dit?

  Antwoord

  Ongelijke gordels kunnen veroorzaakt worden door een onjuiste geleiding van het gordelsysteem. Controleer aan de achterzijde van het autozitje dat de gordels niet gedraaid zijn en dat de aantrekgordel (die onderaan de voorzijde van de kuip loopt) in het midden van het systeem zit. Controleer ook of de gordel vrij heen en weer kan bewegen door de schouderopeningen. Voor een goede werking dient het gordelslot helemaal naar voren te zijn geklapt. Dit gordelslot werkt door de gordelspanner los te maken. Indien het probleem zich na controle blijft voordoen, kun je het beste je babyspeciaalzaak raadplegen.

 • De kleurindicator verspringt naar zilver of rood tijdens het rijden. Is dit normaal?

  Antwoord

  De kleurindicator is slechts een installatiehulp. Tussen rood/groen of zilver/groen is slechts een verschil van enkele millimeters. De kleur kan dus veranderen als je kindje beweegt. Belangrijk is dat op het moment van wegrijden de gordels stevig zijn aangetrokken en de indicator op groen staat. De indicator is er om je hieraan te herinneren. Natuurlijk kan de indicator onderweg weer op rood springen als gevolg van de bewegingen van je kind. Dit is normaal en heeft geen gevolgen voor de veiligheid.

 • Wat moet ik doen als mijn kind het slot van de gordel open maakt?

  Antwoord

  In dat geval adviseren wij, net als alle internationale veiligheidsdeskundigen, onmiddelijk op een veilige plaats te stoppen, het kind weer vast te zetten en hem of haar te vertellen dat hij of zij dit niet meer mag doen en waarom niet. Het is niet uit te sluiten dat een inventief, handig of krachtig kind het slot kan openen. Als de kracht die nodig is om het slot te openen flink vergroot zou worden, zodat een kind dit niet meer zou kunnen doen, zou dit in strijd zijn met de wettelijke veiligheidsnormen. De plaats van het slot, de kleur van de knop en de bedienings- of openingskracht zijn allemaal in Europese normen vastgelegd. Een hulpverlener zonder kennis van autozitjes moet bij een ongeval direct kunnen zien hoe hij een kind in geval van nood uit een autozitje kan bevrijden.

 • Als het gordelslot open is, kan ik de gordels niet meer langer maken, het is alsof ze vast zitten. Wat is het probleem?

  Antwoord

  Dit kan komen doordat het gordelslot niet voldoende naar voren is geklapt. Door het met de hand naar voren te klappen, wordt de blokkade opgeheven zodat u de gordels losser kunt maken.

 • Moeten kinderen langer dan 1,35 in een kinderautozitje zitten?

  Antwoord

  Nee, maar ze moeten wel een autogordel dragen!

 • Hoe moet ik het autozitje schoonmaken?

  Antwoord

  Je kunt het autozitje reinigen met behulp van de stofzuiger. Schoonblazen met perslucht kan ook. Eventuele aangekoekte etensresten kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Zorg dat de schuimdelen niet nat worden.

 • Is het waar dat je geen zitverhoger zonder rugleuning meer mag gebruiken?

  Antwoord

  Niet alleen Bébé Confort, maar ook onafhankelijke consumentenorganisaties zoals de Test-Aankoop raden het gebruik van een zitverhoger zonder rugleuning sterk af. Een rugleuning is essentieel, vooral voor de bescherming tegen klappen van de zijkant, maar ook vanwege de gordelloop rond de nek en borstkas. Zitverhogers en kussens zonder rugleuning zijn nog niet verboden, maar moeten voldoen aan de minimale eisen van de ECE R44/03- en ECE R44/04-normen.

 • Mogen kinderen jonger dan 3 jaar in een auto worden vervoerd zonder autogordels?

  Antwoord

  Nee, kinderen jonger dan 3 jaar mogen niet in een auto zonder 3-punts veiligheidsgordels worden vervoerd. Een autozitje is verplicht in auto's die voorzien zijn van een 3-punts veiligheidsgordel.

 • In mijn auto zitten op de achterbank hoofdsteunen, waardoor het heel moeilijk is om het zitje te installeren. Is het veilig om deze hoofdsteunen te verwijderen?

  Antwoord

  Je hebt twee opties:
  1. Je kunt proberen de hoofdsteun om te draaien zodat de gladde achterkant ervan het autozitje ondersteunt. Dit is de beste oplossing, want zo kun je nog steeds het 'anker' tussen de rugleuning en de hoofdsteun van het autozitje vastmaken aan de bevestiging van de hoofdsteun van je auto aan de achterbank.
  2. Als dit niet mogelijk is, kun je de hoofdsteun volledig verwijderen. Er zijn ook veiligheidstests (crash tests) naar de naleving van Europese normen uitgevoerd op een testbank zonder hoofdsteunen.

 • Wanneer moet ik overstappen van een zitje uit groep 1 naar een zitje uit groep 2/3?

  Antwoord

  Voor de veiligheid van je kind raden we aan het autozitje uit groep 1 (9 maanden tot 3 1/2 jaar/9-18 kg) zo lang mogelijk te gebruiken. Wacht met de overstap naar het volgende autozitje tot je kind de maximale gewichtslimiet bereikt heeft of de bovenkant van het hoofd van je kind boven de bovenrand van het zitje uitsteekt. Zolang het achterhoofd van je kind volledig wordt ondersteund door de kuip, adviseren we je nog niet over te stappen. Zo krijgt je kind de beste bescherming.

Resultaten voor Wandelwagens

 • Kan de Bébé Confort kinderwagenbak 's nachts als wieg voor de baby worden gebruikt?

  Antwoord

  De kinderwagenbak van Bébé Confort is een comfortabele slaapplaats voor je kind, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Voor een goede nacht slaap raden we je echter aan je kind 's nachts in een ledikantje te leggen. Het matras in een ledikantje is dikker, ventileert beter en is dan ook speciaal ontworpen voor een goede nachtrust.

 • Zijn er adapters waarmee ik mijn babyautozitje op een kinder- en/of wandelwagen kan installeren?

  Antwoord

  Bébé Confort babyautozitjes kunnen worden gebruikt in combinatie met alle kinder- en wandelwagens van Bébé Confort. Een aantal andere wandelwagenfabrikanten biedt ook adapters waarmee het Bébé Confort kinderautozitje op hun frame kan worden bevestigd. Vraag je babyspeciaalzaak of er adapters verkrijgbaar zijn voor gebruik met jouw wandelwagen.

 • Hoe lang heb ik garantie op mijn wandelwagen?

  Antwoord

  We hebben niet alleen de verkoop maar ook de service en garantie van onze producten toevertrouwd aan een aantal officiële dealers/babyspeciaalzaken. Jouw babyspeciaalzaak heeft je de wandelwagen verkocht. Dit betekent dat hij of zij verantwoordelijk is voor het afhandelen van je klachten en ervoor moet zorgen dat deze correct worden opgelost. De specifieke garantievoorwaarden staan ook op www.bebeconfort.com onder 'Garantie'. Om aanspraak te maken op de fabrieksgarantie dien je je aankoopbewijs in te dienen bij de babyspeciaalzaak waar je het product hebt gekocht.

 • Hoe moet ik mijn wandelwagen onderhouden?

  Antwoord

  Luchtbanden: de banden zijn voorzien van een autobandventiel. Je kunt de banden oppompen met de bijgeleverde pomp. Zorg dat je de maximale druk van 1,8 bar niet overschrijdt. Zorg ook dat alle banden voldoende en even veel zijn opgepompt (ten minste 1,5 bar, maximaal 1,8 bar/26 PSI) om ervoor te zorgen dat de wandelwagen prettig is om te duwen en om vroegtijdige slijtage te voorkomen.
  Harde onderdelen: het frame en de wielen van de Bébé Confort wandelwagens zijn eenvoudig te reinigen. Verwijder alle stof, modder en ander vuil met een vochtige doek. Gebruik geen siliconenhoudende smeermiddelen, deze trekken stof en vuil aan. Gebruik bij voorkeur een droge teflon spray.
  Bekleding: de stoffen delen van de Bébé Confort wandelwagens moeten met de hand gewassen worden.

 • Is het mogelijk om een meerijdplankje aan een wandelwagen van Bébé Confort te bevestigen?

  Antwoord

  Ja er bestaat een meerijdplankje die speciaal ontworpen is voor de Bébé Confort wandelwagens. Voor veiligheidsredenen raden wij u aan om alleen ons meerijdplankje te gebruiken die bij onze Bébé Confort wandelwagens past. Klik hier als je meer wilt te weten komen over ons Bébé Confort meerijdplankje.

 • Mijn kindje past niet meer in de kinderwagenbak en kan nog niet zelfstandig zitten. Wat nu?

  Antwoord

  Als je kind niet meer in de kinderwagenbak past, kun je het wandelwagenzitje gebruiken. Gewoonlijk is dit als je kind ongeveer 6 maanden oud is. Als het nog niet zelf kan zitten, raden we je aan de wandelwagen te gebruiken met het zitje in de ligstand of een Bébé Confort autozitje op het frame te installeren.

 • Voldoen alle Bébé Confort wandelwagens aan alle wettelijke vereisten?

  Antwoord

  Alle door Bébé Confort verkochte producten voldoen te allen tijde aan de meest recente Europese richtlijnen en wetgeving en Europese standaarden (EN1888:2003). Bébé Confort onderwerpt zijn producten aan strengere tests dan vereist door de Europese wet, zodat we zeker weten dat we uitstekende kwaliteit bieden.

 • Kan ik mijn wandelwagen meenemen in het vliegtuig?

  Antwoord

  De meeste luchtvaartmaatschappijen staan slechts één kleine en volledig invouwbare wandelwagen (5-7 kg) toe in de cabine. In de meeste gevallen moet je je wandelwagen bij de incheckbalie inchecken. We raden je aan vooraf bij de luchtvaartmaatschappij na te vragen wat de specifieke regels zijn. Deze kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen.

 • Waar kan ik onderdelen voor mijn wandelwagen bestellen?

  Antwoord

  Je kunt onderdelen bestellen via de babyspeciaalzaak waar je de wandelwagen gekocht hebt. Je babyspeciaalzaak is verantwoordelijk voor service en eventuele reparaties. Je kunt je babyspeciaalzaak ook vragen naar prijzen en leveringstijden.

 • Vanaf en tot welke leeftijd is het zitje van de Bébé Confort Elea geschikt voor mijn kind?

  Antwoord

  De Bébé Confort Elea kinderwagen is ontworpen voor kinderen vanaf de geboorte tot 15 kilo (ongeveer 3½ jaar). We raden aan de Bébé Confort Elea de eerste zes maanden te gebruiken met een Bébé Confort baby-autostoeltje of de draagmand om je baby de beste bescherming te bieden. Het maximale gewicht voor een Bébé Confort baby-autostoeltje is 13 kg en voor de draagmand 9 kg.

 • Vanaf en tot welke leeftijd is het zitje van de Bébé Confort Elea geschikt voor mijn kind?

  Antwoord

  Het wandelwagenzitje van de Bébé Confort Elea wandelwagen is ontworpen voor kinderen vanaf de geboorte tot 15 kilo (ongeveer 3½ jaar). We raden aan de Bébé Confort Elea de eerste zes maanden te gebruiken met een Bébé Confort baby-autozitje of kinderwagenbak om je baby de beste bescherming te bieden. Het maximale gewicht voor een Bébé Confort baby-autozitje is 13 kg en voor de kinderwagenbak 9 kg.

 • Vanaf en tot welke leeftijd is de Bébé Confort Loola 3 geschikt voor mijn kind?

  Antwoord

  De Bébé Confort Loola 3 kinderwagen is ontworpen voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 15 kilo (ongeveer 3½ jaar). We raden aan de Bébé Confort Loola 3 de eerste zes maanden te gebruiken met een Bébé Confort baby-autozitje of draagmand om je baby de beste bescherming te bieden. Het maximale gewicht voor een Bébé Confort baby-autozitje is 13 kg en voor de draagmand 9 kg.

 • Vanaf en tot welke leeftijd is het zitje van de Bébé Confort Loola (Up) geschikt voor mijn kind?

  Antwoord

  De Bébé Confort Loola (Up) kinderwagen is ontworpen voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 15 kilo (ongeveer 3½ jaar). We raden aan de Bébé Confort Loola (Up) de eerste zes maanden te gebruiken met een Bébé Confort baby-autozitje of draagmand om je baby de beste bescherming te bieden. Het maximale gewicht voor een Bébé Confort baby-autozitje is 13 kg en voor de draagmand 9 kg.

 • Vanaf en tot welke leeftijd is de Bébé Confort Maia Trio geschikt voor mijn kind?

  Antwoord

  De Bébé Confort Maia kinderwagen is ontworpen voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 15 kilo (ongeveer 3½ jaar). We raden aan de Bébé Confort Maia kinderwagen de eerste zes maanden te gebruiken met een Bébé Confort baby-autozitje of draagmand om je baby de beste bescherming te bieden. Het maximale gewicht voor een Bébé Confort baby-autozitje is 13 kg en voor de draagmand 9 kg.

 • Past er een kinderwagenbak op de Mila?

  Antwoord

  Nee, er past geen kinderwagenbak op de Mila.

 • Vanaf en tot welke leeftijd is het zitje van de Bébé Confort Mila geschikt voor mijn kind?

  Antwoord

  De Mila kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot ongeveer 3½ jaar (15 kg), in combinatie met een Bébé Confort baby-autozitje of op zich.

Resultaten voor Verzorging

 • Wat is de ideale temperatuur voor het badwater van mijn baby?

  Antwoord

  Voordat je je kindje in het badje doet, is het essentieel om de temperatuur van het water te controleren om te voorkomen dat je kindje zich brandt:
  • Meng het badwater door elkaar om te zorgen dat de temperatuur overal gelijk is.
  • Gebruik een badthermometer om te controleren of de watertemperatuur ongeveer 35°C is - het badwater moet iets minder warm zijn dan lichaamstemperatuur.

 • De neus van mijn baby zit verstopt, wat kan ik daaraan doen?

  Antwoord

  Baby's hebben vaak een verstopte neus of loopneus maar kunnen hun neus niet zelf snuiten tot ze ongeveer drie jaar oud zijn. Om je baby gezond te houden en te zorgen dat hij/zij goed slaapt, is het belangrijk om de neus open te houden.
  Een neuszuiger voor baby's is daarvoor een praktische en hygiënische oplossing. Bébé Confort heeft verschillende modellen:
  • ergonomische neuszuiger voor baby's: deze zuiger werkt eenvoudig door erin te knijpen
  • neuszuiger voor baby's met orale extractie: met de neustuit van silicone kun je de neus van je baby voorzichtig openmaken met milde, beheerste zuigkracht
  • 3-in-1 neuszuiger voor baby's: deze kit is geschikt voor het vrijmaken van de neus van baby's en van oudere kinderen.

  Gebruik de neuszuiger voor baby's met een zoutoplossing om eenvoudiger slijm te kunnen verwijderen.

 • Hoe en wanneer moet ik een gekoelde bijtring gebruiken?

  Antwoord

  Gekoelde bijtringen zijn vooral handig als je baby veel pijn heeft; de kou zal het tandvlees onmiddellijk kalmeren.
  Leg de ring een tot twee uur vóór gebruik in de koelkast. Als hij warm wordt, leg je hem terug in de koelkast om weer af te koelen.
  Je kunt het beste twee ringen hebben, zodat er altijd één in de koelkast klaarligt voor gebruik.

 • Wat zijn de symptomen van doorkomende tandjes?

  Antwoord

  Het krijgen van tanden is vaak een lastige tijd, zowel voor de baby als voor de ouders. Tot de leeftijd van 2,5 jaar zullen de tanden van je kind in meerdere stappen doorkomen.
  De tekenen van doorkomende tanden zijn van kind tot kind verschillend, maar je zult misschien merken dat je baby:
  • opgezwollen tandvlees heeft;
  • een beetje prikkelbaar is;
  • meer huilt dan gewoonlijk;
  • meer kwijlt dan gewoonlijk;
  • lichte verhoging heeft (38°);
  • geen honger heeft;
  • rode of geïrriteerde plekken op de wangen en/of billen heeft;
  • slecht slaapt.

  Gelukkig kun je je baby al gedeeltelijk troosten door er gewoon te zijn en een bijtring te geven. De bijtring kan worden gekoeld als je kindje veel pijn heeft.
  Als je baby ongeveer zes maanden oud is, zul je dan het eerste tandje van je baby zien verschijnen! Tanden komen gewoonlijk in paren door, beginnend met de voortanden, dan de snijtanden en tot slot de kiezen. Nadat de eerste tanden zijn verschenen, zullen er dus nog een aantal maanden tanden doorkomen.

 • Welke bijtring moet ik mijn baby geven?

  Antwoord

  Bijtringen zijn er in alle vormen, maten en materialen, zodat er altijd één is die aan de behoeften van je baby tegemoet komt in de verschillende fasen van doorkomende tandjes:
  • Koelringen kunnen intense pijn helpen verzachten. Door de kou wordt het gevoelige tandvlees verdoofd.
  • Rammelaars met verschillende kleuren en vormen zijn aantrekkelijk voor je baby. Als je je baby een rammelaar geeft, zal hij of zij deze automatisch in de mond stoppen ter kalmering van het tandvlees.
  • Dunne, platte bijtringen zijn vooral geschikt als de eerste tanden verschijnen, want ze zijn licht en eenvoudig te gebruiken voor je baby.
  • Bijtringen zijn ideaal om verzachtende gel op het tandvlees van je baby aan te brengen.

  Het assortiment bijtringen van Bébé Confort Maternity is speciaal ontwikkeld voor elke fase van doorkomende tandjes en om de pijn van je baby zo effectief mogelijk te verlichten.

 • Waarom moet ik kiezen voor fopspenen en bijtringen van Bébé Confort?

  Antwoord

  Wij observeren al ruim 25 jaar baby's en worden alom gerespecteerd als ervaren experts met veel kennis van de verzorging van kinderen. Bij het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten en de verbetering van ons bestaande assortiment werken we samen met verloskundigen, kinderartsen, orthodontisten en psychologen.
  Daarom kun je erop vertrouwen dat fopspenen en bijtringen van Bébé Confort perfect veilig zijn en de beste keuze voor je baby vormen.

 • Hoe kan ik het pijnlijke tandvlees van mijn baby kalmeren?

  Antwoord

  Er zijn verschillende manieren om het tandvlees van je baby te kalmeren:
  • bijtringen;
  • de zachte siliconen vingertandenborstel van Bébé Confort om het tandvlees te masseren; en
  • een tandvleesstimulator (onderdeel van een set van drie tandenborstels van Bébé Confort).


  Er zijn ook crèmes die rechtstreeks in het tandvlees gemasseerd kunnen worden en homeopathische middelen die de pijn verlichten en je baby helpen beter te slapen. Vraag je arts of apotheker om advies!

 • Hoe weet ik dat mijn baby last heeft van doorkomende tandjes?

  Antwoord

  De eerste tandjes van baby's komen gewoonlijk rond de zesde maand door. Symptomen van doorkomende tandjes zijn onder andere:
  • geïrriteerde billen;
  • lichte verhoging (minder dan 38°);
  • lichte diarree;
  • veel kwijlen; en
  • prikkelbaarheid.

  Bij sommige baby's komen de tandjes door zonder dat je het merkt.

 • Hoe moet ik de nagels van mijn kind knippen?

  Antwoord

  Controleer de nageltjes van je baby regelmatig zodat hij of zij zichzelf geen pijn kan doen met een gebroken of lange nagel. Voor het knippen van nagels:
  • Kies een moment waarop je kind rustig is, bijvoorbeeld na het eten.
  • Gebruik een geschikt, gedesinfecteerd schaartje. Voor de veiligheid raden we het gebruik aan van:
  - een afgerond schaartje met korte, gebogen snijbladen (bewaar in een beschermetui); of
  - een ergonomische nagelknipper.
  • Zet je baby op schoot met de rug stevig tegen je aan.
  • Houd je arm onder de oksel van je baby en houd de vingers vast terwijl je elke nagel knipt.
  • Knip de nagels altijd recht af.

  Zorg ervoor dat je niet:
  • de nagels van je baby in de eerste maand knipt. Gebruik indien nodig een nagelvijltje om de nagels van je baby korter te maken.
  • vergeet het schaartje te desinfecteren vóór gebruik.
  • de huid rondom de nagel beschadigt.
  • de nagels van je kind probeert te knippen terwijl het niet stil wil zitten of de hand tot een vuist gebald heeft. Wacht tot hij of zij rustig is.

Resultaten voor Voeding

 • Zijn er verschillende soorten slabben?

  Antwoord

  Bébé Confort heeft drie soorten slabben:
  • wegwerpbaar;
  • stof; en
  • kunststof.

  Wegwerpslabben zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, ideaal voor als je op pad bent. Stoffen slabben zijn zacht en absorberend, kunststoffen slabben zijn eenvoudiger schoon te maken nadat je baby gegeten heeft.
  Plastic slabben met mouwen zijn ook ideaal als je met je kindje verft of kookt!

 • Hoe vaak moet ik de spenen vervangen?

  Antwoord

  Een speen gaat gewoonlijk twee tot drie maanden mee.
  Oorzaken van slijtage zijn onder ander:
  • als de baby gulziger gaat eten en er tandjes door beginnen te komen;
  • variaties in temperatuur;
  • chemische sterilisatie;
  • krachtig gebruik van een flessenborstel.

  Om de levensduur van spenen te verlengen, kun je:
  • de speciale speenborstel van de flessenborstel gebruiken om de speen voorzichtig schoon te maken. Gebruik niet te veel kracht rond de openingen;
  • langdurige blootstelling van de speen aan lucht en zonlicht vermijden;
  • spenen opbergen in een lade of doos als ze helemaal droog zijn.

 • Hoe moet ik de flessen reinigen?

  Antwoord

  Was tot je baby drie maanden oud is de flessen altijd met de hand af in plaats van in de vaatwasmachine.
  Volg deze stappen:
  • Was je handen.
  • Spoel de fles na het voeden uit met heet water voordat de melk begint op te drogen.
  • Borstel de fles grondig in een klein beetje water met afwasmiddel.
  • Als je moeite hebt opgedroogde melk te verwijderen, laat je de fles in heel heet water met afwasmiddel weken en gebruik je een flessenborstel met sponsuiteinde om resten uit alle hoeken te verwijderen.
  • Zorg dat je de flessen goed uitspoelt en zet ze ondersteboven om op te drogen.

 • Veiligheidswaarschuwing

  Antwoord

  We raden aan om flesjes niet te verwarmen in de magnetron omdat er aanzienlijke verschillen kunnen zijn tussen de temperatuur van de vloeistof en die van de fles. Wees extra voorzichtig als je toch een magnetron gebruikt!

 • Moet ik de flessen van mijn baby steriliseren?

  Antwoord

  Het is essentieel om de flessen van je baby te steriliseren tot hij of zij ten minste vier maanden oud is.
  Je kunt flessen op de volgende manieren steriliseren:
  · in een elektrische sterilisator of magnetronsterilisator;
  · door ze meerdere minuten in een pan op het fornuis uit te koken;
  · in koud water met sterilisatietabletten. Je kunt de flessen tot 24 uur in de oplossing laten zitten tot je ze weer wilt gebruiken.

  Vergeet niet dat de flesjes van je baby regelmatig grondig gereinigd moeten worden.

 • Wat zijn bisphenol A en ftalaten?

  Antwoord

  Bisphenol A
  Bisphenol A (BPA) is een chemische verbinding die in polycarbonaten wordt aangetroffen. Deze wordt al jaren gebruikt voor de productie van kunststof voorwerpen, zoals flessen, de binnenkant van drankblikjes, en babyflessen.
  Polycarbonaat werd altijd gebruikt voor babyflessen vanwege de transparantie en hittebestendigheid.
  Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat BPA een endocriene disruptor is. Dat wil zeggen dat het hormonale en genetische afwijkingen kan veroorzaken. Uit voorzorg worden er sinds juli 2010 in Frankrijk geen babyflessen die BPA bevatten meer verkocht, geïmporteerd of geëxporteerd.
  Vanaf juni 2011 verbiedt de Europese wetgeving de verkoop van babyflessen die BPA bevatten overal in Europa. (Richtlijn 2011/8/EU).

  Ftalaten
  Ftalaten zijn chemische stoffen die gebruikt worden als weekmaker van PVC. Sommige ftalaten zijn nu geclassificeerd als CMR's (carcinogene, mutagene en reprotoxische chemicaliën) en worden sinds 2007 niet meer gebruikt in speelgoed en kinderverzorgingsartikelen (Richtlijn 2005/84/EG en EG-verordening 552/2009).

 • Wat is de beste manier om babyflesjes klaar te maken?

  Antwoord

  Zorg dat de fles die je gaat gebruiken schoon en steriel is (zie hierboven). Volg dan deze stappen:
  • Vul de fles met water en warm hem op. Doe de speen niet op de fles voordat je deze verwarmt. Het is het veiligst om de flessenwarmer van Bébé Confort te gebruiken om de ideale temperatuur van 37° te bereiken.
  • Als de fles warm is, voeg je de benodigde hoeveelheid melkpoeder toe en plaats je de ring en de speen op de fles.
  • Schud de fles zachtjes om het poeder volledig op te lossen.
  • Zorg dat de temperatuur van de voeding overal gelijk is. Ga daarbij niet alleen af op de temperatuur aan de buitenkant van de fles - controleer de temperatuur van de voeding altijd door een paar druppeltjes op je pols te gieten.
  • Dat is alles! Je hebt alle benodigde voorzorgsmaatregelen genomen en kunt nu lekker je baby gaan voeden!

 • Kan ik accessoires van andere merken gebruiken met de producten van Bébé Confort?

  Antwoord

  Wij willen jouw leven makkelijker maken. Daarom kunnen sommige van onze producten, waaronder onze sterilisatoren en flessenwarmer, worden gebruikt met accessoires van andere merken.
  Ook heeft onze handkolf een adapter voor producten met een brede of smalle hals. Daardoor is hij geschikt voor universeel gebruik.

 • Hoe kan ik stuwing voorkomen?

  Antwoord

  Door stuwing krijg je gespannen borsten die pijnlijk kunnen worden. Dit is normaal in de eerste week als de melkproductie op gang komt.
  Probeer je baby zo vaak mogelijk aan te leggen aan beide borsten. De spanning en zwelling zullen afnemen als je je baby gevoed hebt. In de loop van de tijd passen je borsten zich aan en produceren ze de juiste hoeveelheid melk voor je baby.
  • Als je borsten zo gespannen zijn dat je baby moeite heeft met drinken, kolf dan een beetje melk af voor je hem of haar aanlegt om je borsten zachter te maken.
  • Je kunt een borstkolf gebruiken om een voorraadje moedermelk aan te leggen. Als je weet dat je baby niet bij je is als hij of zij gevoed moet worden, is het ook handig om je melk af te kolven voordat je weggaat.

  We raden onze kalmerende zoogkompressen aan om te helpen je borsten leeg te maken en de pijn te verlichten die pieken in de melkproductie kunnen veroorzaken.
  Ook je borsten in een kom warm water dompelen of een warme douche kunnen verlichting bieden.

 • Wat kan ik doen aan pijnlijke tepels?

  Antwoord

  De eerste weken kan borstvoeding geven pijnlijk zijn.

  Preventie
  De allerbelangrijkste manier om pijnlijke tepels te voorkomen is door ervoor te zorgen dat je je baby vanaf het begin goed aanlegt. Als het voeden pijnlijk is, neem de baby dan van de borst door voorzichtig een schone vinger in zijn of haar mondje te duwen en opnieuw aan te leggen.

  Als je tepels geïrriteerd raken
  Probeer om de genezing te bespoedigen je borsten zo veel mogelijk onbedekt te laten en bloot te stellen aan de lucht.
  We raden ook onze borstschelpen aan. Deze beschermen de tepels en maken luchtcirculatie mogelijk om de genezing te bevorderen. Ook voorkomen ze oncomfortabele wrijving over je huid.
  Als het voeden pijnlijk blijft, moet je je arts of lactatiedeskundige om verder advies vragen.

 • Hoe kan ik mijn borsten beschermen?

  Antwoord

  Je hoeft je borsten of tepels niet op een speciale manier schoon te maken vóór of na het voeden van je baby. Was je borsten gewoon met water terwijl je onder de douche staat of in bad zit.
  Bébé Confort Maternity heeft verschillende producten ontwikkeld om te helpen jouw borsten en moedermelk te beschermen, waaronder:
  • siliconen tepelbeschermers voor optimaal comfort bij het voeden;
  • borstschelpen om de tepels te beschermen en genezing te bevorderen;
  • verzachtende kompressen om de borstvoeding te stimuleren en pijn aan de borsten te verlichten.

 • Hoe moet ik mijn borstkolf schoonmaken en steriliseren?

  Antwoord

  Steriliseer je handkolf van Bébé Confort Maternity altijd vóór gebruik.
  Je kunt alle onderdelen van de pomp, met uitzondering van de ring, steriliseren in kokend water of een stoomsterilisator. Als je kokend water gebruikt, moeten de onderdelen ten minste tien minuten ondergedompeld blijven voordat je de pomp voor het eerst gebruikt, en vijf tot tien minuten voor ieder gebruik daarna.
  Vergeet niet dat de pomp ook grondig schoongemaakt moet worden: je kunt vergeten om de pomp te steriliseren, maar vergeet nooit hem schoon te maken!
  Laat alle onderdelen afkoelen voordat je de pomp gebruikt.
  Steriliseer geen onderdelen van de pomp in de magnetron, want dit kan schade veroorzaken.

 • Wat heb ik nodig om borstvoeding te geven?

  Antwoord

  We raden je aan een fles en wat flesvoeding in huis te hebben voor als je, om welke reden dan ook, geen borstvoeding kunt geven. Dit is een geruststellend idee.
  Het is ook handig om wat sterilisatietabletten in huis te hebben zodat je accessoires zoals fopspenen en kauwspeeltjes kunt steriliseren als je baby minder dan vijf maanden oud is.

 • Zijn de bekers van Bébé Confort geschikt voor warme dranken?

  Antwoord

  Nee, ze zijn niet bedoeld voor warme dranken. Gebruik ze alleen voor dranken die koud of op kamertemperatuur zijn. Zo garandeer je de veiligheid van je kind.

 • Zijn er verschillende soorten bekers?

  Antwoord

  Ja. Elke beker in ons assortiment kommen, borden en bekers heeft een specifieke functie:
  • De multifunctionele beker is een meegroeibeker die ontwikkeld is om je kind te leren van een fles over te gaan op een beker en daarna een glas. Ook helpt deze beker je kind te wennen aan verschillende soorten eten en drinken. De beker heeft handgrepen zodat je baby hem kan vasthouden, en hij of zij kan aan de vorm wennen door hem eerst met een speen te gebruiken en daarna met een zachte drinktuit.
  • De instabiele beker helpt de baby zelfstandig te leren drinken: de beker kan niet worden omgeduwd als onervaren handjes ernaar grijpen!
  • De onbreekbare antilekbeker is een geruststellende optie: je kind kan hem overal gebruiken zonder constant toezicht.

 • Kunnen alle kommen, borden en bekers in de magnetron?

  Antwoord

  Nee, niet allemaal. Lees de instructies op de verpakking.
  Zo mogen borden en bekers met melamine niet in de magnetron. Ze zijn er echter met heel veel leuke en kleurige opdrukken en zijn heel populair.
  Het meegroeiservies van Bébé Confort is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de magnetron en vriezer. Daardoor kun je de maaltijden van je baby van tevoren in geschikte porties bereiden en ze rechtstreeks vanuit de vriezer opwarmen in de magnetron. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je op stap bent of de maaltijden van je baby mee moet nemen naar de oppas.

 • Servies en bestek kiezen voor je baby

  Antwoord

  Naarmate je de borst- of flesvoeding afbouwt, zal je baby geleidelijk leren om zelf te eten. Al snel zullen ze hetzelfde willen doen als mama en papa, en dezelfde maaltijden willen eten met hetzelfde servies en bestek!
  Om je baby te helpen dit te leren, kies je servies en bestek dat stabiel een eenvoudig vast te houden is en er ook nog eens kleurig en vrolijk uitziet. Zo creëer je voor elke maaltijd de juiste sfeer!

 • Hoe kan ik mijn baby laten wennen aan een beker?

  Antwoord

  Je kunt je baby geleidelijk laten wennen aan een beker door eerst een beker met een speen te gebruiken, dan met een zachte drinktuit en tot slot een harde drinktuit. Een beker met handgrepen is eenvoudiger vast te houden. Als je kindje er klaar voor is om een echt glas te gebruiken, zorg dan dat dit onbreekbaar is!

 • Hoe moeten borden en kommen worden schoongemaakt?

  Antwoord

  Was de borden en kommen van je kind met de hand met een goed afwasmiddel en spoel ze achteraf grondig af.
  Sommige kunnen in de vaatwasmachine; raadpleeg daarvoor eerst de instructies. Op artikelen die geschikt zijn om in de vaatwasmachine af te wassen, is dit aangegeven.

 • Wat voor bestek moet ik kiezen?

  Antwoord

  Vermijd aanvankelijk stalen bestek; het kan zijn dat je baby het koude materiaal onprettig vindt aanvoelen. Bestek van silicone is een goed alternatief omdat het warmer en zachter aanvoelt.
  Later kun je steviger bestek gaan gebruiken met een brede, gebogen handgreep. Deze vorm past bij de manier waarop een baby een lepel vastpakt in zijn of haar vuistje in plaats van met de vingers.

 • Wat voor borden moet ik kiezen?

  Antwoord

  Kies stabiele, kunststoffen borden met een antislip onderzijde en hoge randen zodat je kind het eten makkelijker op kan scheppen.

 • Wanneer kan mijn baby mes en vork gaan gebruiken?

  Antwoord

  Als je zeker weet dat je baby goed met een lepel kan omgaan, kun je messen en vorken gaan gebruiken.
  De messen en vorken van Bébé Confort zijn ideaal. Door hun afgeronde randen en ergonomische handgrepen zijn ze makkelijk vast te houden.
  Begin met een niet-metalen vork, bijvoorbeeld het ergonomische stap-2-bestek van Bébé Confort, zodat je kind aan de vorm kan wennen. Vervolgens kun je overgaan op metalen messen en vorken die geschikt zijn voor de leeftijd van je kind - gewoonlijk kun je dit het beste doen tussen 18 en 24 maanden.

 • Kan ik beter een rubberen of siliconen speen kiezen?

  Antwoord

  Bébé Confort heeft twee soorten fopspenen: van natuurrubber of van silicone.
  Silicone is stijver, rubber (of latex) ruikt en smaakt anders.
  Het is een goed idee om je baby beide te laten uitproberen - hij of zij zal al snel een voorkeur hebben!

 • Moet ik de fopspeen van mijn baby schoonmaken of steriliseren? En zo ja, hoe?

  Antwoord

  De fopspeen moet gesteriliseerd worden voordat je hem voor het eerst gebruikt.
  De fopspeen kan in de eerste maanden van je baby ook af en toe gesteriliseerd worden, maar het is niet nodig om dit steeds te doen.
  De fopspeen moet echter wel meerdere keren per dag worden schoongemaakt met kraanwater en afgespoeld - en altijd nadat je baby hem heeft laten vallen.
  Maak de fopspeen nooit schoon in je mond - zo kun je ziektekiemen doorgeven aan je baby.
  Bewaar de fopspeen van je baby om hygiënische redenen in een bewaardoosje als hij niet wordt gebruikt.

 • Wanneer moet ik de fopspeen vervangen?

  Antwoord

  Vervang de fopspeen zodra er tekenen van slijtage zichtbaar zijn op de speen of de ring, of na drie maanden gebruik.

 • Waarom moet ik kiezen voor fopspenen en bijtringen van Bébé Confort?

  Antwoord

  Wij observeren al ruim 25 jaar baby's en worden alom gerespecteerd als ervaren experts met veel kennis van de verzorging van kinderen. Bij het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten en de verbetering van ons bestaande assortiment werken we samen met verloskundigen, kinderartsen, orthodontisten en psychologen.
  Daarom kun je erop vertrouwen dat fopspenen en bijtringen van Bébé Confort perfect veilig zijn en de beste keuze voor je baby vormen.

Resultaten voor Uitrusting

 • Kan de Keyo-kinderstoel eenvoudig gereinigd worden?

  Antwoord

  De bekleding kan eenvoudig en snel verwijderd worden dankzij een handig clipsysteem. Deze kan in de wasmachine worden gewassen.

 • Hoe zet ik de Keyo-wipstoel vast op de Keyo-basis?

  Antwoord

  Dat is heel eenvoudig. Je klikt de Keyo-stoel zo vast op de Keyo-basis. Dit kost slechts enkele seconden dankzij het Modulo Clip-systeem.

 • Kan mijn baby in de Keyo-wipstoel liggen?

  Antwoord

  Ja, de Keyo heeft 3 verschillende standen, inclusief een volledig vlakke. Deze is nodig voor baby's jonger dan 2 maanden.

 • Kan de Keyo-wipstoel eenvoudig vervoerd en opgeborgen worden?

  Antwoord

  De Keyo kan heel eenvoudig (knop bovenop de wipstoel) compact worden opgevouwen, waardoor hij makkelijk kan worden opgeborgen. Dankzij de handgrepen is hij nog eenvoudiger te vervoeren.

 • Kan de Keyo-kinderstoel eenvoudig geïnstalleerd worden?

  Antwoord

  Het installeren van de Keyo-kinderstoel is heel eenvoudig. Je hoeft alleen de twee onderdelen van de basis maar in elkaar te zetten. Dit kost niet meer dan een minuut. Daarna klik je de Keyo-stoel zo op de Keyo-basis. Dit kost slechts enkele seconden dankzij het Modulo Clip-systeem. Je kinderstoel is nu klaar voor jouw baby!

 • Heeft de Keyo-wipstoel een zwaaistand?

  Antwoord

  Ja, de Keyo-wipstoel heeft ook een zwaaistand als hij niet op de Keyo-basis wordt gebruikt. De wipstoel zwaait van links naar rechts.

 • Ik heb thuis niet veel ruimte, kan ik de Keyo-kinderstoel opbergen?

  Antwoord

  De Keyo-basis kan eenvoudig in twee delen uit elkaar worden gehaald om hem op te bergen.
  Ook kan de stoel eenvoudig van de basis worden genomen dankzij het Modulo Clip-systeem.

 • Heeft de Keyo-kinderstoel een leunstand?

  Antwoord

  De Keyo is een meegroeiende oplossing bedoeld voor kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van 3 jaar.
  In de eerste maanden is een ligstand vooral handig omdat de baby veel slaapt. Daarom heeft de Keyo-wipstoel 3 standen, van rechtop tot volledig vlak.
  De ervaring leert dat een leunstand niet meer nodig is voor baby's die zelf in de Keyo-kinderstoel kunnen zitten.

 • Kan ik de Keyo-wipstoel vanaf de geboorte gebruiken?

  Antwoord

  Ja. Dankzij de hoofdsteun zit je baby altijd veilig en comfortabel. Je baby past er vanaf de geboorte in. De hoofdsteun kan eenvoudig worden verwijderd als de baby groter wordt.

 • Kan ik de Keyo-wipstoel gebruiken zonder de Keyo-basis?

  Antwoord

  Ja, je kunt de Keyo-wipstoel ook op de vloer gebruiken. Bovendien heeft hij twee standen: een vaste stand en een zwaaistand.

 • Welke producten (onderdelen) kan ik op de Keyo-basis plaatsen?

  Antwoord

  Keyo is een modulair concept waarin uw kindje vanaf de geboorte tot ongeveer 3 jaar kan rusten, spelen en eten.
  U kunt de Keyo-basis om te beginnen gebruiken met een reiswieg (Windoo, Streety), een autozitje uit groep 0+ (Pebble, Creatis.fix, Streety.fix), een wipstoeltje en later, als de baby wat groter is, als kinderstoel.

  Klik hier voor een overzicht van producten die compatibel zijn met de Keyo-basis:
  Reiswieg: Windoo (na 2008), Streety,
  autozitje uit groep 0+: Pebble, Creatis.fix, Streety.fix (na 2008)
  Wipstoel: Keyo
  Kinderstoel: Keyo

 • Wat zijn de belangrijkste voordelen als ik mijn kind in zijn kinderwagenbak hoger neer kan zetten?

  Antwoord

  Een kinderwagenbak is heel handig, maar om je baby op te pakken of hem in de reiswieg te leggen, moet je altijd bukken. Met de Keyo-basis staat je kinderwagenbak altijd op de juiste hoogte. Zo voorkom je rugpijn en kun je de kinderwagenbak vanaf de geboorte gebruiken in plaats van een wieg.

 • Wat zijn de belangrijkste voordelen als ik mijn kind in zijn wipstoeltje hoger neer kan zetten?

  Antwoord

  Bij gebruik in combinatie met de keyo-basis zit je baby altijd op de juiste hoogte in de wipstoel. Zo voorkom je rugproblemen bij jezelf. Ook heeft je baby zo geen last van stof en kunnen huisdieren niet in de buurt komen. Bovendien staat je baby niet meer op de grond en kan hij of zij meedoen aan familiemomenten en maaltijden omdat hij aan tafel zit op dezelfde hoogte als de rest van de familie.

 • Waarom is de Keyo-wipstoel veiliger?

  Antwoord

  Sommige ouders zetten hun baby in de wipstoel op een tafel of bank zodat hij of zij niet op de grond staat. Dit wordt echter streng afgeraden: de kans is groot dat de baby zo valt.
  Met de Keyo-wipstoel kan je baby veilig hoger zitten op de Keyo-basis. Bovendien is de Keyo-wipstoel voorzien van een 5-puntsharnas zodat de baby goed vast zit.

 • Vanaf wanneer kan ik de Keyo-kinderstoel gaan gebruiken?

  Antwoord

  Je kunt de kinderstoel gaan gebruiken zodra je baby zelf kan zitten, rond de leeftijd van 6 maanden.

Resultaten voor Slapen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Bébé Confort.

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in
Aantal kinderen :
We vinden het belangrijk je goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we je hoeveel kinderen je hebt. Dit veld is niet verplicht.
Verwacht je een kind? :
Selecteer ja/nee We vinden het belangrijk je goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we je of je zwanger bent.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in We vinden het belangrijk je goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we je wanneer je uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen
Je moet instemmen met de privacyverklaring