Ontdek de wereld van Bébé Confort

Hallo Baby!

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Voeding
  Voeding  
 • Verzorging
  Verzorging  
 • Spelen
  Spelen  
 • Accessoires
  Accessoires  

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Bébé Confort je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Bébé Confort producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier

Toon vragen en antwoorden voor

Tweedehands autostoeltje

Pas op met gebruikte kinderautostoeltje

Als je een baby verwacht, moet je veel spullen aanschaffen. Het meeste heb je relatief kort nodig. Het is daarom begrijpelijk dat je even kijkt wat je kunt lenen van familie of vrienden. Maar let op als je erover denkt om een gebruikt autostoeltje over te nemen. Een veilig autostoeltje is uitermate belangrijk, want je kind is een kwetsbare passagier en bij een aanrijding of ongeval is een autostoeltje van levensbelang.

Ons advies: Blijf bewust van de risico’s die een tweedehands autostoeltje met zich meebrengt. Onderstaande tips kunnen je daarbij helpen.

• Zorg dat de eerste eigenaar van het zitje bekend is, zodat je zeker weet dat er nooit een aanrijding of ongeval met het autozitje heeft plaatsgevonden. Koop je via Marktplaats of iets dergelijks, dan is de voorgeschiedenis nooit met zekerheid vast te stellen.

• Een autostoeltje kan na een aanrijding al onherstelbaar beschadigd zijn door de krachten die hierop worden uitgeoefend. Het verraderlijke is dat je dit niet altijd aan de buitenkant van het zitje kunt zien. Ook kan het zitje beschadigd zijn door andere oorzaken dan een ongeluk (vallen, stoten). Je kunt het zitje goed nakijken op breuken en haarscheurtjes, maar een veiligheidsgarantie heb je niet.

• Het is belangrijk dat de originele gebruiksaanwijzing bij het autostoeltje zit, want de instructies van een ander, op het eerste gezicht vergelijkbaar model kan op cruciale punten afwijken. Aan de hand van de gebruiksaanwijzing kun je controleren of het zitje compleet is en ben je zeker dat je de juiste richtlijnen hebt om het zitje goed te installeren en te gebruiken.

• Zit er een oranje ECE-keurmerk op? Zonder keurmerk kun je niet zien of het zitje aan de minimumeisen voldoet. Op het keurmerk moet het nummer ECE-R 44/04 (nieuwste veiligheidseisen) of ECE-R 44/03 staan.

• Controleer of de gordels compleet en nog steeds goed te verstellen zijn. Kijk ook de bevestigingspunten van de gordel aan het zitje na.

• Werkt het gordelslot goed? Opent en sluit hij soepel (hoorbare klik), ook na diverse keren proberen? Een stroef werkend slot kan het in een noodgeval laten afweten.

• Onderdelen zoals gordelbeschermers zijn van grote invloed op de veiligheid en mogen daarom niet ontbreken.

• Zit er de originele bekleding op? Een andere soort of model van bekleding kan de pasvorm van het zitje veranderen en daarmee ook de veiligheid beinvloeden.

• Wees bedacht op allerlei ‘oplapmiddelen’ of stickers, die mogelijke scheuren en beschadigingen bedekken.

• Controleer ook achter de bekleding: het schokabsorberende materiaal (piepschuim) moet beslist compleet zijn en mag geen scheuren vertonen.

Een veiligheidsproduct zoals een autostoeltje behoort onberispelijk te werken om je kind de beste bescherming te bieden. Zorg dat je het over te nemen autostoeltje ‘kent’. Wil je echter absolute zekerheid, investeer dan in een nieuw model autostoeltje, waarbij je bovendien recht hebt op service. Er is een veilig autostoeltje in elke prijsklasse.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Bébé Confort.

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in
Aantal kinderen :
We vinden het belangrijk je goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we je hoeveel kinderen je hebt. Dit veld is niet verplicht.
Verwacht je een kind? :
Selecteer ja/nee We vinden het belangrijk je goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we je of je zwanger bent.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in We vinden het belangrijk je goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we je wanneer je uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen
Je moet instemmen met de privacyverklaring