Ontdek de wereld van Bébé Confort

Hallo Baby!

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Voeding
  Voeding  
 • Verzorging
  Verzorging  
 • Spelen
  Spelen  
 • Accessoires
  Accessoires  

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Bébé Confort je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Bébé Confort producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier

Toon vragen en antwoorden voor

De beste veiligheidstips voor onderweg

Fijne reis, veilige aankomst

Tips voor een veilige autovakantie met je kind!
Zomertijd, vakantietijd! Heerlijk een paar weken ertussen uit. Het merendeel van de ouders met kleine kinderen neemt de auto naar de vakantiebestemming. Belangrijk bij een langere reis is de veiligheid en comfort van de kleinste passagiers. Als zij het goed naar hun zin hebben, scheelt dat enorm in de stress van ouders. Bébé Confort geeft je enkele tips ter voorbereiding van een minimale-stress-onderweg vakantie!

• Is het autostoeltje nog wel geschikt voor mijn kind?
Als je kind bijna toe is aan een groter autostoeltje, is het de moeite waard te bekijken of je voor de reis over kunt gaan tot een grotere autostoel, waarin je kind goed en ruim zit. De Test-Aankoop test elk jaar de veiligheid van autostoeltjes, kijk voor de resultaten op hun website.

• Kinderen tot 1,35 meter in autostoeltje
In België is het verplicht om kinderen tot 1,35 meter in een goedgekeurd autostoeltje te vervoeren. In een aantal vakantielanden geldt zelfs een maximum van 1,50 meter, dus let hierop. Voor grotere kinderen vanaf 3½ jaar bieden de zitverhogers met vaste rugleuning zoals de Bébé Confort Trianos de meeste zijdelingse steun en bescherming. Bij zitverhogers zonder vaste rugleuning is het risico op verwondingen dusdanig groot dat de Test-Aankoop dit type autostoeltje sterk afraadt en zelfs weigert deze op te nemen in de test.

• Kies voor extra bescherming
Autostoeltjes die extra zijdelingse bescherming (side protection) bieden, verdienen de voorkeur, want ongeveer 25 procent van alle aanrijdingen komen vanaf de zijkant. Voor grotere kinderen (3½ tot 12 jaar, gewichtsgroep 15 kg tot 36 kg) adviseert Bébé Confort de Trianos.     

• Gun je baby hetzelfde comfort als jezelf
Indien je flink wat kilometers af gaat leggen, hoeft dat voor je baby geen probleem te zijn. Vaak wordt gezegd dat een baby niet langer dan twee uur per dag in een autostoeltje mag zitten. Deze limiet geldt als richtlijn om overdreven dagelijks gebruik tegen te gaan. Moet je kind een enkele keer, bijvoorbeeld tijdens de vakantie, langer zitten dan is dat niet nadelig voor de gezondheid. Natuurlijk is het voor je kind, net als voor jezelf, prettig om regelmatig te pauzeren. Haal je kind dan uit het autostoeltje zodat even het lekker vrij kan bewegen.

• Let op het keurmerk
Of je nu een autostoeltje koopt voor een pasgeboren baby of voor een groter kind, let er altijd op dat het voldoet aan de nieuwste Europese veiligheidseisen. Dit is te herkennen aan het ECE-keuringslabel ECE R44/04. Dit keurmerk geeft aan dat het stoeltje aan de minimale veiligheidseisen voldoet. Wil je echter weten welk stoeltje meer veiligheid, bediengemak voor jezelf en comfort voor je kind biedt, raadpleeg dan de testresultaten van de Test-Aankoop.

• Neem je auto mee bij de aankoop
Laat je bij de babyspeciaalzaak altijd goed voorlichten over hoe het autostoeltje geïnstalleerd, gebruikt en onderhouden moet worden. Neem bij de aankoop je auto mee en controleer of het stoeltje hier goed in kan worden bevestigd. Pas het stoeltje eventueel samen met andere autostoeltjes die je reeds in gebruik hebt. Belangrijk is dat het autostoeltje zo stevig mogelijk in de auto is te plaatsen en dat het gordelslot niet geklemd zit.

• Check op correcte installatie
Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 70% tot 80% van de ouders met jonge kinderen het autostoeltje verkeerd installeert. Check daarom voor de reis, of de gordels van het autostoeltje gemakkelijk kunnen worden geopend, gesloten en versteld . Autostoeltjes voor baby’s (tot 13 kg) moeten achterstevoren, dus tegen de rijrichting in worden geplaatst. Verkeerde installatie betreft meestal de bevestiging van het zitje in de auto. Het autostoeltje moet stevig zitten. Controleer of de gordels goed zijn bevestigd en nergens zijn verdraaid en of het slot geklemd zit.

• Handige accessoires in de zomer
Of je nu in België blijft of naar een warm land vertrekt, wat dacht je van deze handige accessoires waar je kind veel plezier aan heeft gedurende warme dagen en/of langere trips?
Een badstof zomerhoes houdt de originele bekleding niet alleen schoon maar voelt voor je kind prettig koel aan in de hitte. Zorg voor goede zonwering op de ramen aan de zijkant en achterkant (belangrijk als kinderen achterwaarts gericht reizen). En als je de auto parkeert, is een handdoek of speciale warmtewerende hoes over het autozitje handig. Je kind brandt zich dan niet aan de hete (metaal)delen van het autostoeltje. Voor langere reizen is vermaak onmisbaar: een speeltafeltje speciaal voor het autostoeltje of de lievelingsknuffels van je kind mogen dan ook niet ontbreken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Bébé Confort.

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in
Aantal kinderen :
We vinden het belangrijk je goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we je hoeveel kinderen je hebt. Dit veld is niet verplicht.
Verwacht je een kind? :
Selecteer ja/nee We vinden het belangrijk je goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we je of je zwanger bent.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in We vinden het belangrijk je goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we je wanneer je uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen
Je moet instemmen met de privacyverklaring